GledeKraft

Jeg har lenge lett etter en ord som er i samme bane som PowerJoy , og idag kom det endelig frem via magefølelsen og nye oppdagelser i forhold til tenner – kjeve og frustrasjon. Det er denne kroppen som stadig viser meg sammenhengen mellom følelser, nerver , kroppsbevissthet og livsglede.

Det har likevel ikke vært nok å henge det på livsglede eller livskraft, da det har vært en indre kraftkilde som aktiveres utifra personlighet og hva som motiverer til glede. Kraften i mitt indre har kunnet vise meg at tarmene med sine enorme nervesystem påvirker min indre energikraft, og da ofte ubevist for min egen dagsbevissthet.

Det har ofte måtte bli smerter og frustrasjon som viser at noe knytter seg og stenger for en gledelig energiflow, selv om jeg ikke skjønner hva som alltid påvirker. Jeg har jo oppdaget at kroppen kan føles lett, tung, slapp og gitt meg angstlignende opplevelser uten at jeg har gjort annet en å spise noe for mange timer siden. Med andre ord det er en indre bevissthet som reagerer og produserer «glede» og en mengde kraft som påvirker min psyke og følelser.


Latter.
Disse refleksjoner kom da jeg prøvde å finne ut «Hva er det som får meg til å LE?» – Hvordan er min humor? Hva synes jeg er morsomt og når får jeg latterkramper ? OG overraskelsen kom da jeg skjønte at det er mye galgenhumor som er i forbindelse med ubehageleige gjennomsbrudd og endringer som gjør at jeg frigjør enorm latter energi. Det ironiske, fugleperspektivet og overdrivelsene i seriøsitet / Ego som trigger reaksjoner i meg. Sjelen min elsker å erte Egoet mitt og det har vært en gjenganger i livet…

Det var også helseplager som gjorde at jeg sluttet som styrer/førskolelærer og bl.a begynt med Humor- LivsGlede og Latter kursvirksomhet. Senere i livet har jeg skjønt at kroppen ikke klarer å holde på «angstanfall» hvis jeg klarer å begynne å le. Det er en kraft som gir gledelig følelser og som overstyrer frykt og angst.

Hva gir gledelig kraft?
så var det koblingen min til PowerJoy, som jo er min gjenganger i livet og endelig er jeg på full fart inn i det temaet igjen. Jeg manglet bare et nytt norskt begrep GLEDEKRAFT og det ble registrert idag kl 11.22