Holistisk Dokumentasjon

Først litt om mine erfaringer og oppdagelser.

ENDELIG har jeg kommet dit hen i livet at brikkene omsider samler seg i et svært klart lys. Det var i form av et ( først ubevisst) livslangt prosjekt innen ; «Holistiske dokumentasjons. Utallige dagbøker, forskning, bevisstgjøring av ulike sammenhenger og konsekvensutredninger i fortid- nåtid -fremtids perspektiv.

Det er en bekjennelse at det er/har vært vanskelig for andre å få oversikt over hva jeg tilbyr, hva jeg «holder på med» og hvorfor jeg stadig endrer retning – fokusområdet. Livets ulike arenaer skulle utforskes og erfaringene skulle systematisere til en gledelig mestringsfølelse som ga inspirasjon til nye eventyr.

Det var som student at jeg ble «frelst» på den didaktiske relasjonsmodellen. Den ga meg et livslangt verktøy og en naturlig evne som satte seg i min ryggrad. Jeg var rå på å kartlegge via denne modellen og elsket at en måtte se de ulike perspektivene. ( Glemmer aldri tilfredstillelsen når jeg mange år senere skulle beskrive den modellen på «veiledning som lederverktøy» eksamen, jeg skrev min beste eksamen, likevel ble det et at livets paradokser, sensoren ville stryke meg ? … trodde jeg hadde jukset…)

Senere fikk jeg som Lektor på videregående utfordringer pga mitt tydelige holistiske syn og et ubevisst ønske om en mer Holistisk pedagogikk. Men den gangen viste jeg ikke at det en gang fantes. Det skulle 10 år med intens forskning på «alle» plan og endelig samlet resultatene seg til noe mer håndfast.

Det er en fryd i mitt indre som åpner opp for å se hele mitt liv i et nytt lys, jeg skjønner hvorfor jeg måtte dokumenter ALT, i alle mulige retninger. Dette som jeg nå har kunnet samle til en web av personlig kompetanse, kunnskap og ferdigheter som vises på nettsider, i kunst, poesi, bilder, bøker og permer.

2022 åpenbarte seg med at jeg igjen oppdaget Holistisk Pedagogikk og ser at jeg jo har holdt på med en slags Holistisk Metodikk og Holistisk Dokumentasjon i «hele mitt liv». Det er denne innfallvinklingen som nå gjør seg gjeldene for fokus videre…. åååå som jeg gleder meg 🙂 Endelig forstår jeg også hvorfor Danmark har vært så viktig for meg og hvorfor jeg tok Master i barnehage og profesjonsutvikling utarbeidet av Høyskolen i København.

JEG KLARTE Å STUDERE ADMINISTRASJON OG LEDLESE, VITENSKAPS FILOSOFI, PEDAGOGIKK, PEDAGOGISK VEILEDNING, PROFESJONS UTVIKLING, ORG PSYKOLOGI, ASTROLOGI OG SPIRITUALITET. NÅ ER DET SAMLET TIL EN HELT NY BASE I MITT INDRE OG MIN PERSONLIGE KOMPETANSE ER HELT KLART UTVIDET.

Jeg bare elsker å lære, observere, forske, reflektere, analysere og øke bevisstheten. Meningen med livet var å finne en utvidet sammenhengende mening. Det er derfor jeg omsider har skjønt dybden i det å være: Spirituell Lærer/Pedagog.

Inger Holyheart
www.HolistiskPedagogikk.no

***

Mer kommer om ;
Holistisk Dokumentasjon…..
Holistisk Pedagogikk……
Holistisk Metodikk……