Tilbakemeldinger og motivasjon
av; Inger Holyheart 2018, Sjelen Kaller
Det kan være bra å motivere seg selv til å ha fokus, være tilstede og motta de impulser som bringes frem. Ta tilbake makten, gi seg selv tilbakemeldinger og by opp til sjeledans. Det er også en fordel om en motiverer seg selv til å sette intensjoner og mål.
Det er stor forskjell på ta ansvar for sitt liv og det å forvente at andre skal ordne opp. Jeg opplever ofte at mennesker som er litt «lutrygget», misfornøyde og som mangler energi, ubevisst kan ha satt seg selv i offerrollen. Det er som om energien ikke klarer å være i harmoni med seg selv da balansen på energikilden er utenfor seg selv.
Det kan være krevende med selvledelse, men også utrolig tilfredstillende når det kommer resultater langt over det som var forventet. Det er nesten en egen sport der en setter seg intensjoner og legger det inn i hjertet, for så å bli gledelig overrasket når det faktisk fungerer. Vi er kraftfulle mennesker og har stor påvirkningskraft når vi styrer våre liv. Kontrasten er derfor stor når en ser hvor vanskelig det kan være for de som sitter og venter på at andre skal dukke opp og være drivkraften i det de selv kunne klart, med litt inspirasjon.
Ja det er viktig å kunne motivere hverandre og gi hverandre tilbakemeldinger og bekreftelser. Ja det er deilig å kunne få hjelp og bli inspirert av andre. Ja jeg sier ikke at en skal klare alt selv, men mitt råd er å være bevisst over hvordan du snakker til deg selv. Det er også deg selv som kan føle hva som gjør deg godt og hva som ikke er så bra. Det kan være at en noen ganger må øve på dette, men jeg utfordrer deg til å skrive ned noen faktorer som du vet motiverer deg. Denne listen kan ved en annen anledning være en tilbakemelding og påminnelse til deg selv i «vanskeligere» tider.
Tilbakemeldinger kommer også ofte der en har fokus. Kroppen kan være som sjelens kompass og kan vise deg hvordan følelsene trigger eller generer kraft i det indre. Kroppens følelser kan vise blokkeringer og for egen del er dette en viktig påminnelse om hvilke tema jeg står i og hvor jeg ubevisst har hatt fokus. Det er som det ytre livet kan gi meg blåmerker for å stoppe opp i ubevisste tider. I flere år gikk jeg med en symbol-bok i veska og hver gang jeg så /opplevde noe i det ytre 3 ganger, slo jeg opp i symbol boken og fikk tilbakemeldinger på de tema som jeg tydeligvis jobbet med i det underbevisste. Noen får tilbakemeldinger i drømmene når de sover, mens jeg har mer fått tilbakemeldinger i hverdagen, på jobb, i naturen og ofte via de elementale sphærer.
Som leder har jeg fått erfare at en ofte ønsker mer tilbakemeldinger fra sine ansatte, mens i selvledelse kreves det at en har sine møter med seg selv. Eller du kan bevisst spørre venner og familie hvordan de opplever deg i din personlige utvikling. Erfaringene mine er at det er stor forskjell på jobbtilbakemeldinger og tilbakemeldinger på personlighet. Ikke fordi det er så farlig, men det er som om preferansene blir veldig preget av den andres følelser og personlighet.
Jeg laget derfor styremøtemalen (som jeg beskrev tidligere i kapitelet om selvoppdagelse) og brukte denne for å sjekke min egen tilstandsrapport for hvor jeg hadde fokus og hva jeg trengte å justere. Jeg har jevnlig tatt mine interne årsmøter for hvordan jeg lever og leverer. Det ble laget som en litt humoristisk sak, men har likevel vist meg hvor stor nytte en kan ha av konstruktiv avklaring. Denne metoden gjorde meg også overrasket over at jeg hadde oppnådd flere viktige punkter og samtidig vise meg hvor mange roller en innehar i sitt liv.
Verdens beste meg
Det ”å være deg selv på sitt beste” og ”bli en verdensmester på å være meg selv” var et stort fokus i en periode der jeg laget kursinnhold og metoder når jeg lærte opp andre til å bli «God på å være deg» kursledere. Det kan være en sport med stor fallhøyde, men det kommer jo an på hvem en konkurrerer med. Det var et spennende ”prosjekt” som varte noen år og det ble mange rare blikk der det ikke var lett å skjønne både humoren og alvoret i denne særegne «sportsgrenen». Vanlig kommentarer var: tenk om alle skulle ta seg selv helt ut da og bare tenke på seg selv… hvordan skulle vi da klare å arbeide sammen i team! Mange var bekymret for at vi skulle oppmuntre andre til å bli høye på seg selv.
Det kan jo være at noen opplevde at det var nok av meg …allerede…. og det er jo mulig, men kan vi egentlig bli for mye av det gode og hvor går grensene? Det er jo bare en av deg og meg !
Jeg har altså ”plaget” min omverden med spørsmål som:
Hvorfor har vi ikke mer tro på oss selv som unike og svært gode naturtalent?
Hva er det som hemmer oss slik at vi ikke tør vise mer glede og tro på oss selv?
Hvilke arenaer skal vi kjenne vår mulighet til å leve ut oss selv på vårt beste?
Hvor går balansen mellom «for mye og for lite» personlighet?
Hvor mye skal vi justere oss etter andre?
Jeg har hatt lyst til å skylde på samfunnet, arbeidslivet, skoleverket, ledere, familien, janteloven og manglende talentspeidere. Det er likevel til syvende og sist mitt eget ansvar for å legge til rette for gode forhold for utvikling av min gode selvfølelse, mitt særpreg og mitt unike naturtalent. Det er dette som er både hardt arbeid, en spennende aktivitet og som til tider kan oppleves som skikkelig ekstremsport.
Den gode følelsen
Det er jo fantastisk deilig å føle stor glede ved å ha lykkes. Det å mestre og lykkes er så enkelt og likevel så «vanskelig», da det krever at en ikke er prisgitt forhåndsbestemt resultat. En kan ha en erindring om hvor og hva en ønsker for å føle lykke, samtidig som lykkefølelsen ofte kommer enda mer frem om en overgår det en trodde var mulig. Det er som det å teste og leve litt på kanten av det du klarer å forestille deg vil kunne få kropp og sjel til å være konsentrert og skjerpet. Målstreken er der borte i horisonten, men veien dit må leves og presteres.
For at vi skal lykkes vet vi at det trengs gode treningsforhold og mange treningstimer. På samme måte kan det kreve mye øvelse på å utvikle ditt naturtalent i å bli gode på å være DEG. ”Øvelse gjør mester” og det sitter ofte i hodet sier vi. Det kreves derfor mye bevisstgjøring, refleksjon, indre kommunikasjon, egenoppmuntring og mental trening for å bli en vinner etter din gitte standard.
Denne reisen er ikke en konkurranse for å bli bedre enn andre, eller måle seg mot andres mål. Denne reisen er mot den gode følelsen hvor en føler mestring og med glede kan bruke sine egne resurser. Jeg oppfordrer deg til å bli bevisst gledens energiske kraftkilde når en presterer og opplever at en mestrer = er sin egen mester i sitt eget liv.
Så da spør jeg : Vil Du klatre opp på pallen og bli verdensmester i ditt eget liv?
Feire sine seire
Hvordan skal vi formidle den berusende lykken ved å feire våre store og små seiere når vi har sprengt noen grenser og oppnådd våre personlige mål? Har du noen gang lyst til å gi deg selv en medalje for topp innsats?
Mange vil kanskje si at det kreves mye selvtillit om du tør å feire deg selv på en slik måte. Men for meg handler selvtillit mer om å ha tillit til meg selv og på at jeg er god nok og gjør mitt beste her i dag – nå! For at selvfølelsen skal bli på et ”verdensmester nivå” trenger i alle fall jeg både øvelse og treningskamerater i denne spennende ekstremsporten. Det kan faktisk mye lettere for oss alle å føle seg god nok i dag, om det også er andre som deltar i denne sportsgrenen.
Det ble en feirende god følelse når jeg fant tilbake til 2007 og så hva jeg hadde skrevet den gang :
Himmel på jord
Hva om vi kan hente «ned» himmel på jord?
hva om alt er her NÅ
om vi ser at vi er der vi skal være
uten å verdisette noe som bedre enn annet
I stedet for å lengte bort
hva om vi kunne skape det stedet her vi er
hente frem fra vårt indre
den kjærlige visdom
Visdommen som ikke er laaangt borte
men med oss hver dag
hva om vi kunne finne frem himmelen i oss selv
tørre skinne som solen
den solen som vi alle har i vårt indre
Kjære alle blomstrende vakre sjeler
ingen er bedre en andre
dette livet er ingen konkurranse
livet er nå, og det er
himla bra, det da!
-I AM Holyheart- 07