Livsglede

Motivasjon og livsglede  (utsnitt fra boken «Sjelen Kaller«)

Mitt beste råd for en god helse er å stadig minne deg selv på hva som gir deg motivasjon, hva som inspirerer deg og hva som gir deg livskraft og livsglede. Det er i de vanskelige tider det kan være spesielt lurt å ta frem sin huskeliste på hva som gir energi og hva som tapper deg for energi.

I første omgang er det iallfall lurt å oppdage hvor du har din energikilde og hva som lader dine batterier.

Hva gjør deg glad?
Hvordan fylles du opp av din egen livskraft? 

Hva gir deg livsglede?
Hva får blodet til å boble i det indre? 

Hvordan kan du gjøre mer av dette?

Det var mye av denne kunnskapen og erfaringen som gjorde at jeg i de tøffeste årene kunne minne meg selv på hva som ga meg livskraft. Alle disse årene jeg måtte til havet, bade i havet og omgi meg med vann, hav og innsjøer. Det er som denne motivasjonen etter å finne den indre kilde til glede som gjorde meg til havets kunstner og healer.

Gleden ved å oppdage naturen, ta bilder i naturen samtidig som jeg kunne dele gleden i fellesskap. Denne barnlige gleden av å kunne utvikle noe fra det dypeste i meg og som gjenspeilet havets dype grunn. Det er i de årene jeg oppdaget hvor flott havet er under overflaten. Det er denne livsepoken som viste meg hvor vakkert det underbevisste er og skapte nytt grunnlag for mine kunstbilder.

Jeg har hatt stor nytte av alle mine år som kursleder innen motivasjon og glede. Det har vært en god kilde for å motivere meg selv, inspirer meg selv og minne meg på hvor viktig det er å finne min indre livskilde. Jeg har alltid vist at vi har en livskraft og at denne er konstant uansett om vi vil eller ikke. Det er likevel en oppdagelse å bli bevisst hvordan vi lar denne livskraften komme til syne, la den flyte i glede eller strupes i kritikk.


Min dype livskraft

Stole på erkjennelsen av at huden føler,
og fanger opp mine sanselige tanker.
Tenker med ørene, hører og opplever det visuelle,

energisk snakker til ryggraden i mitt indre.

Det er så deilig å kjenne sitt indre dyp,
den nære livskraftige væren.
Det er så fredfullt og vakkert i mitt dype indre, 

likevel så skremmende vakkert og stort

Den mektig energisk kilde ,
som stråler sin kvinnelige mannskraft.
Der inne hvor lyset og mørket er ett.
Der hvor gleden og sorgen går i hverandre.

I dypet er månen min lysende herre,
som i ny og ne endrer tilværelsen. 
Lik men med ulike nyanser, 
perspektiv og lysstyrke.

Den dype livskraft
må av og til hvile.
Lades opp, for å gjenoppta 

sin opprinnelige styrke.

-I AM Holyheart-


Livsglede – Leve med glede

Hva er glede for deg og meg, hva er gledens hemmeligheter. Hva er det med glede som er så viktig og likevel så vanskelig. For å finne gleden krever det at en er med, at en kan stoppe opp og lar seg inspirere. I disse travle tider da det er fokus på handling,  alt vi skal gjøre i denne knappe tiden vi har til rådighet. 

Gleden som alltid er tilgjengelig, som du alltid har i deg, men som krever at du vil hente frem. Du har det i deg – klar til bruk! Men det er ingen som kan gi deg glede om du ikke vil, jo mer andre prøver kan faktisk provosere frem helt andre aspekter i deg og meg. Går andre for langt i å presse deg til å føle livglede, ja da kan forsvaret settes i sving og en kan heller bli provosert. Det er hårfine balanse ganger noen ganger. Det er ulike forutsetninger hos oss og livsgleden kan være påvirket av hverdagens plikter, sorger og familieliv. 

Jeg glemmer ikke den gangen jeg så gledelig ropte ut til en far som kom i barnehagen; Å så fin du var i dag da, det var koselig å se deg slik! Hvor faren svarer lavmælt: jeg skal i begravelse til min onkel… der og da ble liksom min gledelige tilbakemelding litt feil, mens vi flere uker senere kunne smile av situasjonen.


Barnlig gledelig energikilde

Gleden ved å være tilstede her og nå, gå ut i regnet, stå i vannkanten og hyle av barnlig fryd når en bølge overrasker og gjør deg bløt på beina. Kjenne det kalde vannet sive inn og le av ”panikken” som først brer seg, tenke tilbake på alle de barna som har erta bølgene og nesten klart å holde seg tørre på beina. Høre en voksen stemme langt i det fjerne, ”har jeg ikke sagt at du skal holde deg unna vannet!”  

Nå må du gå med bløte bein resten av tiden…. Men nei da, jeg går og kjenner på sanden, vannet og at varmen snart kommer tilbake. Tar så av meg skoa og går barbeint i det bløte gresset, over grusen som stikker, er skikkelig rampete og går snarvei over en leireplass, kjenner søla sklir mellom tærne og kjenner det boble av glede inni meg.. tar sjansen på å le , selv om det står noen menn lenger borte..

Ååå som  jeg elsker havet, stranden, vasse og leke med vann, selv om det lakker mot høst…. Den deilige varme følelsen som nå brer seg i føttene, de har virkelig fått igang sirkulasjonen og kjennes svært levende. Og ikke minst har jeg igjen våknet og blitt bevisst hvor deilig det er å kjenne gleden boble langt der inne i magen min..