Tilstedeværelse og fokus

Tilstedeværelse og fokus
Hvor har du fokus når du er tilstede i sosiale settinger? 
Hvor har du fokus når barna dine ønsker å fortelle deg noe? 
Hvor har du fokus når det er så mye sosiale medier som har konstant tilgang til andres sosiale liv?

Jeg velger å sette fokus på bevisstgjøring av tilstedeværelse i eget liv. Vi har virkelig fått en ny tilværelse når en stadig har mulighet til å være  tilkoblet all verdens teknologi, som underholder en døgnet rundt. Hvordan kan vi ha best mulig fokus på eget liv når vi fores med alt andre gjør og mange er med på bekreftelses (likes) leken. Hvem liker hva og hvor mange liker det jeg gjør? Denne er denne kortvarige gleden av tilhørighet å bli sett, samtidig som konkurransen er stor om oppmerksomheten.

Det finnes døgnåpne kilder som kan lede deg mot deg selv, eller bort fra deg selv. Dette fokuset som med hell kan rettes mot deg selv og hvordan du tar ansvar for din tilstedeværelse i eget og andres liv. 

Det er nesten blitt en luksusvare å møte noen som snakker med deg i flere timer uten å skulle sjekke apper og meldinger. Det er en luksusgave å få møte nye mennesker som blir oppriktig glade for  samtaler der du er konsentrert tilstede uten flakkende blikk som viser at en allerede er på vei et annet sted.

Det er spesielt i nye settinger jeg har ekstrem fokus på hva vi kommuniserer og hvordan jeg går i møte og blir møtt av andre. Det er dette fokuset som er både min styrke og samtidig kan bli min «svakhet» om jeg er med i et større følge og burde hatt mest fokus på vennene mine.  I dette fokus på tilstedeværelse kommer det stadig nye øyeblikk og disse gode stunder er så dyrebare for meg. Det er som de kommer i små stjerneskudd og kan lyse opp hverdagen min, samtidig som det krever enorm tilstedeværelse og ro for å kunne fange opp det som skjer der og da

Jeg har alltid likt å reise alene og liker å være med på arrangementer uten for mange kjente. Det er på ingen måte det viktigste i livet mitt, men mer en sport jeg synes er spennende. Det er i disse nye omgivelsene og nye møtene en virkelig skjerper sine sanser og tilstedeværelse.  Jeg har mindre forventninger og opplever at jeg er mer åpen for  å kommunisere med de som ser min vei. 

Det er når vi klarer å være her og nå, en lettere ser hvor mange muligheter som ligger rett foran neste steg. Det er denne klare tilstedeværelsen som byr på de magiske møtene om en ikke faller for fristelsen og tenker på morgendagens gjøremål, mens noen prøver å få kontakt med deg.

Det er spesielt tydelig at en kan trigges av andres mangel på tilstedeværelse når de rett foran øyene dine velger å være tilgjengelig (via mobilen) for noen som er milevis unna. Det er viktig å være tilstede for hverandre, men det har blitt en helt annen hverdag når de fleste går med en stor mobil limt inni handflaten. Jeg skal bare……… og så er det slutt på den samtalen og det øyeblikket.

Det er slike eksempler som kan vise og speile din tilstedeværelse i livet. Lar du deg fort avlede fra din egne tilværelse, eller setter du deg selv først i livet ditt?

Jeg mener ikke at en har større verdi enn andre og skal være egosentrisk.  Det er tvert imot denne selvinnsikten og forståelsen for felles væren at en kan se forskjell på selvtillit og selvsentrert egoisme.  Jeg mener det er viktig å finne sin egen trygge lederrolle og bli bevisst sitt eget ansvar for sitt liv. Å være sin egen trygge leder som tør være tilstede for seg selv og andre.

Jeg kan både opp- og nedjustere min adferd så lenge jeg er tilstedet i livet mitt og er trygg på min egen væren. Det er som den følelsesmessige harmonien gjør det lettere for meg å la andre spille sin hovedrolle og jeg kan gladelig være publikum om det trengs.  Jeg heier på det harmoniske samspillet der vi lar andre ta plass når de ønsker fokus og kjenne forskjell på de som må bli sett og de som øver seg på å ville bli sett.

-I AM Holyheart-  «Sjelen Kaller» 2018